Αυτό είναι αφιερωμένο κυρίως στους κατοίκους εξωτερικού που
δε βρίσκουν αμπούλες βανιλίνης που είναι και το πλέον συνηθισμένο συστατικό για
«βανίλια», αλλά και σε όσους δε θέλουν να τη χρησιμοποιούν γιατί είναι καθαρά
χημικό προϊόν.
Για
αντικατάσταση με Vanillinzucker ή Vanilla Sugar/Vanillezucker:
Για κάθε φακελάκι αφαιρούμε από τη συνταγή 1 «βανίλια» και
τόση ζάχαρη, όσα γραμμάρια ζυγίζει το φακελάκι.
Για
αντικατάσταση με φασόλι βανίλιας:
Το περιεχόμενο κάθε φασολιού αντιστοιχεί σε περίπου 2
«βανίλιες». Εδώ δεν χρειάζεται η συνταγή άλλες αλλαγές.
Τιπ για οικονομία: Μπορείτε να βράσετε και τη φλούδα του
φασολιού για να έχετε αρωματισμένο νερό. Πάλι ισχύει η αναλογία 1 φασόλι - 2
«βανίλιες». Για χρήση σε συνταγές, προσοχή με τα υγρά εδώ!
Και μια ρητορική ερώτηση: Είναι ανάγκη να βάζουμε παντού
βανίλια; Εγώ επειδή θέλω να αποφεύγω όσο γίνεται τεχνητά αρώματα και δεν έχω
όρεξη να πληρώνω και να ασχολούμαι με τα φασόλια, την αντικαθιστώ σε πολλές
συνταγές, ιδίως χριστουγεννιάτικες, όπως εδώ, με φλούδες εσπεριδοειδών, κανέλα, μυρωδικά
όπως γλυκάνισο κ.α..
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου