Κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά προτιμάω προσωπικά πολλές
φορές για λόγους ευκολίας, μιας και μπαίνουν κατάψυξη χωρίς να δεσμεύουν χώρο
από αλλού, είναι έτοιμα καθαρισμένα συνήθως αλλά και υγείας, μιας και διατηρούν
εφ’ όσον καταψύχονται αμέσως μετά τη συγκομιδή, όπως συνηθίζεται, περισσότερες
βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά από τα «φρέσκα» και τέλος, για λόγους
οικονομίας, μιας και είναι σχεδόν πάντα πολύ πιο οικονομικά, ιδίως όταν το
«φρέσκο» προϊόν δεν έχει εποχή.
Τα κατεψυγμένα λαχανικά έχουν όμως την ιδιότητα να… κουβαλάν
μαζί τους επιπλέον νερό. Έτσι δεν ενδείκνυνται για κατανάλωση χωρίς
επεξεργασία, εκτός φυσικά αν δεν σας ενοχλεί αυτό και στο μαγείρεμα θέλουν
προσοχή στα ακόλουθα:
-Χρόνος μαγειρέματος: Περίπου 5-10% συντομότερος, αυτό αφορά
κυρίως τα λαχανικά που γίνονται «νια-νια» αν τα μαγειρέψουμε όπως τα άλλα.
-Υγρά της συνταγής: Είτε είναι φρούτα στο γλυκό είτε οι
μπάμιες στο λαδερό, επειδή όπως είπα και πιο πάνω μαζεύουν υγρά, πρέπει
χρησιμοποιώντας κατεψυγμένα να μειώνετε το νερό περίπου 5% του όγκου του
κατεψυγμένου προϊόντος (π.χ. για 1 κιλό μπάμιες: μείον 50μλ νερό ή υγρό).
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου