Η εύκολη στραπατσάδα, ιδανική για πρωινό, προσφέρει ζέστη για την
ημέρα τις κρύες μέρες του χειμώνα
Συστατικά:
-1 συσκευασία 500γρ πασσάτα
-Μπαχαρικά της αρεσκείας
-4 αυγά
-50γρ φέτα ή 90γρ μυζήθρα
-> Βάζουμε ένα μεγαλούτσικο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει (αν είναι αναγκαίο με λίγο λάδι).
Σε ένα μπολ βάζουμε τη συσκευασία ντομάτες, ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε. Ύστερα τις ρίχνουμε στο τηγάνι, σε υψηλή φωτιά να πάρουν μια βράση.
Εν τω μεταξύ σπάμε στο ίδιο μπολ τα αυγά και τα ανακατεύουμε να γίνουν ομελέτα. Αφού πάρει μια βράση η τομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και μετά από 1-2 λεπτά ρίχνουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε, ανάλογα με το πώς μας αρέσει η στραπατσάδα από σταδιακά εώς συνεχώς μέχρι να γίνουν τα αυγά, αυτό διαρκεί περίπου 2-3 λεπτά.
Όσο γίνονται τα αυγά ετοιμάζουμε το τυρί και ανάλογα με το γούστο πάλι, ή το βάζουμε στο τηγάνι με τα αυγά ή κατ’ ευθείαν στο πιάτο. Τέλος σερβίρουμε αμέσως, κατά προτίμηση σε μεγάλο ρηχό πιάτο.
«Μυστικά»:
Από μπαχαρικά εγώ βάζω ρίγανη, ξερό βασιλικό, πιπέρι και μπούκοβο, αλάτι έχουν οι τομάτες και το τυρί και εμένα μου αρκεί.
Το τυρί εγώ το βάζω κατ’ ευθείαν στο πιάτο γιατί έτσι πιστεύω ότι δεν χάνονται λόγω υψηλής θερμοκρασίας τόσο πολλά θρεπτικά συστατικά.
Το φαγητάκι δεν το έχω δοκιμάσει με φρέσκια τομάτα, ωστόσο πιστεύω ότι δεν αξίζει, πόσω μάλλον αν δεν έχετε δικές σας, καθώς η συσκευασία είναι πιο πηχτή και έτσι δεν βγάζει τόσα πολλά υγρά, επίσης επειδή βράζει οι βιταμίνες φεύγουν κατά κύριο λόγο έτσι κι αλλιώς και στο λυκοπένιο π.χ. δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά και τέλος, μια συσκευασία είναι κατά κανόνα πολύ πιο οικονομική από μισό κιλό τομάτες και έτοιμη πολτοποιημένη.
Ποσότητα: 1 μεγάλη μερίδα
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
Συστατικά:
-1 συσκευασία 500γρ πασσάτα
-Μπαχαρικά της αρεσκείας
-4 αυγά
-50γρ φέτα ή 90γρ μυζήθρα
-> Βάζουμε ένα μεγαλούτσικο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει (αν είναι αναγκαίο με λίγο λάδι).
Σε ένα μπολ βάζουμε τη συσκευασία ντομάτες, ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε. Ύστερα τις ρίχνουμε στο τηγάνι, σε υψηλή φωτιά να πάρουν μια βράση.
Εν τω μεταξύ σπάμε στο ίδιο μπολ τα αυγά και τα ανακατεύουμε να γίνουν ομελέτα. Αφού πάρει μια βράση η τομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και μετά από 1-2 λεπτά ρίχνουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε, ανάλογα με το πώς μας αρέσει η στραπατσάδα από σταδιακά εώς συνεχώς μέχρι να γίνουν τα αυγά, αυτό διαρκεί περίπου 2-3 λεπτά.
Όσο γίνονται τα αυγά ετοιμάζουμε το τυρί και ανάλογα με το γούστο πάλι, ή το βάζουμε στο τηγάνι με τα αυγά ή κατ’ ευθείαν στο πιάτο. Τέλος σερβίρουμε αμέσως, κατά προτίμηση σε μεγάλο ρηχό πιάτο.
«Μυστικά»:
Από μπαχαρικά εγώ βάζω ρίγανη, ξερό βασιλικό, πιπέρι και μπούκοβο, αλάτι έχουν οι τομάτες και το τυρί και εμένα μου αρκεί.
Το τυρί εγώ το βάζω κατ’ ευθείαν στο πιάτο γιατί έτσι πιστεύω ότι δεν χάνονται λόγω υψηλής θερμοκρασίας τόσο πολλά θρεπτικά συστατικά.
Το φαγητάκι δεν το έχω δοκιμάσει με φρέσκια τομάτα, ωστόσο πιστεύω ότι δεν αξίζει, πόσω μάλλον αν δεν έχετε δικές σας, καθώς η συσκευασία είναι πιο πηχτή και έτσι δεν βγάζει τόσα πολλά υγρά, επίσης επειδή βράζει οι βιταμίνες φεύγουν κατά κύριο λόγο έτσι κι αλλιώς και στο λυκοπένιο π.χ. δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά και τέλος, μια συσκευασία είναι κατά κανόνα πολύ πιο οικονομική από μισό κιλό τομάτες και έτοιμη πολτοποιημένη.
Ποσότητα: 1 μεγάλη μερίδα
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου