Ένα νόστιμο πιλάφι που θυμίζει στη γεύση γεμιστά
Συστατικά:
-200γρ ρύζι (1 σχεδόν γεμάτο μεγάλο νεροπότηρο)
-500γρ νερό (1 ¾ του ποτηριού)
-1 κρεμμύδι μέτριο
-1 σκελίδα σκόρδο
-250γρ τομάτες πασσάτα
-3 πιπεριές μεσαίου μεγέθους
-20γρ ελαιόλαδο (2 κουταλιές της σούπας)
-μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι
![]() |
Συστατικά:
-200γρ ρύζι (1 σχεδόν γεμάτο μεγάλο νεροπότηρο)
-500γρ νερό (1 ¾ του ποτηριού)
-1 κρεμμύδι μέτριο
-1 σκελίδα σκόρδο
-250γρ τομάτες πασσάτα
-3 πιπεριές μεσαίου μεγέθους
-20γρ ελαιόλαδο (2 κουταλιές της σούπας)
-μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι
-> Βάζουμε νερό να βράσει σε κατσαρόλα, αφού βράσει
προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να τραβήξει σε χαμηλή-μέτρια φωτιά με κλειστό
το καπάκι της κατσαρόλας.
15 λεπτά πριν το τέλος σύμφωνα με τη συσκευασία του ρυζιού, προσθέτουμε σκόρδο, κρεμμύδι, πιπεριές ψιλοκομμένα και τη ντομάτα.
Ελέγχουμε τακτικά πόσο νερό έχει η κατσαρόλα, αν ξεμείνει σχετικά νωρίς από υγρά προσθέτουμε λίγα.
Αφού περάσουν τα 15 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία.
Τέλος προσθέτουμε μπόλικο μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και το λάδι και ανακατεύουμε.
15 λεπτά πριν το τέλος σύμφωνα με τη συσκευασία του ρυζιού, προσθέτουμε σκόρδο, κρεμμύδι, πιπεριές ψιλοκομμένα και τη ντομάτα.
Ελέγχουμε τακτικά πόσο νερό έχει η κατσαρόλα, αν ξεμείνει σχετικά νωρίς από υγρά προσθέτουμε λίγα.
Αφού περάσουν τα 15 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία.
Τέλος προσθέτουμε μπόλικο μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και το λάδι και ανακατεύουμε.
«Μυστικά»:
Εφ’ όσον το ρύζι βράζει σε λιγότερο από 15 λεπτά, βάζουμε
στο βραστό νερό πρώτα σκόρδο, κρεμμύδι, πιπεριές και ντομάτα και το ρύζι λίγα
λεπτά μετά, ώστε στα 15’ να έχει βράσει.
Εάν έχετε σπιτικό ζωμό, έστω ελαφρύ π.χ. από λαχανικά που
βράσατε, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε εδώ αντί του νερού.
Για αποτέλεσμα πιο κοντά στα γεμιστά χρησιμοποιήστε πράσινες
πιπεριές.
Ποσότητα: 2 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 5-10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15-25 λεπτά
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου