Φρέσκια-ξερή μαγιά

Εδώ τα πράγματα είναι απλά: Για να μείνουμε σε μαγιά αντικαθιστούμε με το 1/3 της ποσότητας ξερή μαγιά και συμπληρώνουμε με νερό (π.χ. για 42γρ φρέσκια μαγιά βάζουμε 42/3=14γρ ξερή και 42-14=28γρ νερό).

Ξερή μαγιά - πηγή εικόνας: medicaldaily.com

Φρέσκια μαγιά - πηγή εικόνας: αθηνόραμα



Αντίθετα φυσικά, αντί για ξερή μαγιά μπορούμε να βάλουμε την τριπλάσια δόση νωπής και να μειώσουμε ελάχιστα τα υγρά.


Σε αρτοσκευάσματα και εφ’ όσον δεν έχουμε καθόλου μαγιά, για το ίδιο φούσκωμα, αλλά ενδεχομένως λίγο διαφορετική γεύση, αντικαθιστούμε την ποσότητα ξερής μαγιάς που θα βάζαμε με την 1,5πλη μπέικιν πάουντερ (π.χ. αντί για 9γρ. μαγιά 13,5γρ. μπέικιν).

Σχόλια