Χαλβάς με ταχίνι του... τεμπέλη μπακάλη

Ο πιο απλός τρόπος να φτιάξετε χαλβά με ταχίνι, «χαλβά του μπακάλη» δηλαδή, απλά ανακατεύοντας πρώτες ύλες.

Ο χαλβάς σε εκδοχή με ψιλοκομμένα φυστίκια Αιγίνης


Συστατικά:
-65γρ. ταχίνι
-40γρ. σκόνη για παιδική κρέμα όχι πολύ γλυκιά ή γάλα σε σκόνη (+ βλ. μυστικά)
-20γρ. μέλι

-> Όπως λέω και πάνω, απλά ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους σε ένα μπολ. Για λιγότερο λέρωμα και απώλειες, ρίχνουμε στο μπολ τα υλικά με τη σειρά ταχίνι-μέλι-σκόνη και μετά με ένα γάντι μιας χρήσης πιέζουμε τη σκόνη και ανακατεύουμε ύστερα καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη ή σε δοχείο με καπάκι ώστε να παγώσει το λίπος του ταχινιού.

«Μυστικά»:
Παραλλαγές με ξηρούς καρπούς είναι δυνατές και επιθυμητές! Επίσης προτείνω να δοκιμάσετε και με τριμμένο ινδοκάρυδο! (περίπου 10γρ σε αυτήν την ποσότητα)
Αντί για σκόνη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κορν φλεικς, τα οποία βέβαια έχουμε αλέσει σε σκόνη σαν άχνη για να μην κυριαρχεί η γεύση τους. Σε αυτή την περίπτωση, ανάλογα με τη γλύκα των κορν φλεικς, προσθέτουμε επιπλέον μέλι. Προσωπικά με άγλυκα κορν φλεικς, για 65γρ. ταχίνι βάζω 30γρ. κορν φλέικς και 30γρ. μέλι.
Χαλβάς κακάο: Αντί για σκόνη βάζουμε κακάο και ανάλογα το πόσο μας αρέσουν τα πικρά, αφήνουμε για πολύ bitter γεύση το μέλι στα ίδια ή το αυξάνουμε μέχρι το πολύ 40γρ. Ο χαλβάς αυτός βγαίνει σχετικά μαλακός, ειδικά με πολύ μέλι, και μονόχρωμος (αντί για μαρμπρέ) σε σχέση με τον έτοιμο.


Ποσότητα: Ανάλογα με τη λιγούρα! Εδώ βγαίνουν 125γρ., ένας έτοιμος χαλβάς του εμπορίου (μεσαία συσκευασία) ζυγίζει περίπου 400
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: καθόλου!

Σχόλια