Γιαούρτι-Quark (κβαρκ)

Quark, ένα γερμανικό, φρέσκο τυρί στα χαρτιά, που πωλείται σε διάφορες κατηγορίες λίπους, από 0% ή με ανθόγαλο μέχρι και 40% επί ξηρού ή 10% της ολικής μάζας. Έχει πυκνή υφή και κολλάει κάπως, αλλά αυτό φτιάχνεται με λίγο υγρό όπως νερό, γάλα ή και αραιότερο γιαούρτι και ανακάτεμα.

Quark σε κουτάλι - πηγή εικόνας: wikipedia



Σε συνταγές συμπεριφέρεται συνήθως σαν στραγγιστό 0% ή άλλης κατηγορίας λίπους αντίστοιχα. Με αυτό φτιάχνουν εδώ στη Γερμανία παραδοσιακά τα Cheese Cakes «Käsekuchen» και εγώ προσωπικά ζύμες, τζατζίκι κλπ. όπου το ελληνικό στραγγιστό αντικαθιστάται τέλεια.


Επίσης, αν κάποιος θέλει να το φάει σαν γιαούρτι, σκεφτόμενος ως παράδειγμα το αγαπημένο μου ελληνικό στραγγιστό 2%, πετυχαίνει πολύ καλά ανακατεύοντας 1 προς 1 Quark 0% και γιαούρτι απλό 3,5-4% ή Quark με 20% λίπος επί ξηρού (4% ολικό) και γιαούρτι απλό 0%.

Σχόλια