Μια ωραία κρεμούλα που
θυμίζει μουσταλευριά, χωρίς όμως να περιέχει μούστο, παρά μόνο χυμό σταφύλι!
εικόνα προσεχώς
Συστατικά:
-875ml - 3,5 κούπες χυμό σταφύλι
-100γρ - 7 κ.σ. νισεστές (=κορν φλάουρ=άμυλο αραβοσίτου)
+προαιρετικά κανέλα και καρύδια για το σερβίρισμα
-> Βάζουμε 3 κούπες χυμό σταφυλιού σε μια κατσαρόλα σε
δυνατή φωτιά.
Όσο περιμένουμε να βράσει ο χυμός, διαλύουμε στην υπόλοιπη
μισή κούπα κρύο χυμό σταφυλιού 100γρ. νισεστέ, τα οποία προσθέτουμε σιγά-σιγά
στην κούπα ανακατεύοντας για να μην σβολιάσει.
Μόλις αρχίσει ο χυμός να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο
μισό και προσθέτουμε σιγά-σιγά το διάλυμα με το νισεστέ ανακατεύοντας με
αυγοδάρτη.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι
να χυλώσει και μοιράζουμε ύστερα σε μπολ. Καταναλώνουμε την κρέμα (με κανέλα
και καρύδια) είτε καυτή είτε κρύα από το ψυγείο.
«Μυστικά»:
Αυτήν την κρέμα την έχω δοκιμάσει μόνο με χυμό με κόκκινο
χρώμα από 100% σταφύλι του εμπορίου.
Στο ψυγείο η κρέμα πήζει και θυμίζει μετά τη γνωστή
μουσταλευριά και στην υφή!
Ποσότητα: 6 μπολάκια με περίπου 150γρ. το καθένα
Χρόνος προετοιμασίας: 5-10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου