Λυχναράκια-Μυζηθροπιτάκια γλυκά απάτη

Μια εκγερμανισμένη θα έλεγα εκδοχή για λυχναράκια, για την οποία απατούμε χρησιμοποιώντας περισσεύματα άλλων γλυκών!




Συστατικά:
Για τη ζύμη:
-190γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-30γρ. βούτυρο
-90γρ. σιρόπι 1:1 αρωματισμένο***
-1 αυγό
-5γρ. μπέικιν

Για τη γέμιση χτυπάμε τα ακόλουθα υλικά:
130γρ. Käsekuchen (1 κομμάτι)***

-> Βάζουμε τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ελαστικό ζυμάρι. Χρησιμοποιούμε κρύο βούτυρο ώστε να είναι στερεό και το ζυμάρι αντίστοιχα σφικτή. Αν δεν βγει έτσι, το βάζουμε λίγο να παγώσει στην κατάψυξη, τυλιγμένο με μεμβράνη.
Απλώνουμε και χωρίζουμε σε περίπου 8-10 μέρη. Το κάθε κομμάτι το ανοίγουμε με το χέρι σα μια μικρή πίτσα, προσθέτουμε στη μέση περίπου 1/8-1/10 της γέμισης και κλείνουμε όπως μας βολεύει, κανονικά παραδοσιακά με τσιμπιές, με τη γέμιση να είναι σε ένα μεγάλο μέρος ακάλυπτη.
Ψήνουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα για περίπου 20 λεπτά, σε προθερμασμένο στους 180 στις αντιστάσεις φούρνο.

«Μυστικά»:
***Αν δεν έχουμε έτοιμο σιρόπι, χρησιμοποιούμε 45γρ. ζάχαρη και 45γρ. νερό και αρωματίζουμε π.χ. με βανίλια - δε χρειάζεται βράσιμο!
***Τη γέμιση μπορούμε να την κάνουμε όπως αλλιώς θέλουμε, αυτή είναι ενδεικτική για να θυμίζουν τα πιτάκια στη γεύση μυζηθροπιτάκια. Εννοείται πως η ιδανική γέμιση θα αποτελούνταν από κανονική γλυκιά μυζήθρα με άλλα υλικά όπως ζάχαρη ή αυγό.


Ποσότητα: 8-10 πιτάκια
Χρόνος προετοιμασίας: 20-30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά

Σχόλια