Όχι δεν είναι απλά πάστα ελιάς!
Μια νόστιμη σαλτσούλα
για ζυμαρικά, ιδανική για όταν δεν έχουμε φρέσκο βασιλικό!
Συστατικά:
-100γρ ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
-30γρ ελαιόλαδο (μέχρι και 60γρ. για πιο λεία υφή)
-50γρ κάσιους
-1σκ. σκόρδο
-25γρ νερό από αυτό που βράζουμε ζυμαρικά
-30γρ τυρί γκράνα παντάνο/παρμεζάνα τριμμένο
-1 κ.σ. γεμάτη ξερό βασιλικό
-λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
-αλάτι, πιπέρι
-> Χτυπάμε σε μούλτι (εναλλακτικά: σε γουδί όπως παραδοσιακά)
τις ελιές με το λάδι να γίνουν πάστα. Ξαναχτυπάμε μαζί με τα κάσιους, το σκόρδο
και το νερό. Ύστερα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
«Μυστικά»:
Αντί για ξερό βασιλικό και για αλλαγή από το κανονικό πέστο,
μπορεί να γίνει η συνταγή και με 4 κ.σ. φρέσκα φύλλα ή ακόμα και κατεψυγμένο
βασιλικό, καθώς εδώ οι ελιές δίνουν τη γεύση και ο βασιλικός το άρωμα. Σε αυτές
τις περιπτώσεις παραλείπουμε το νερό.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε μέρος των κάσιους με καβουρδισμένο
κουκουναρόσπορο.
Ποσότητα: περίπου 240-250γρ, ιδανική για 500γρ. (ωμά)
ζυμαρικά
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: καθόλου!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου