Ωραία μπισκοτάκια με
ξεχωριστή γεύση, αφού δεν υπάρχουν και έτσι δεν κυριαρχούν βούτυρο, φρούτα, βανίλια
ή σοκολάτα, ενώ αντίθετα παίρνουν ωραίο άρωμα από το ταχίνι.
Συστατικά:
-220γρ νιφάδες (ή αλεύρι για πιο λείο αποτέλεσμα) βρώμης
-170γρ ταχίνι
-100γρ ζάχαρη
-λίγη κανέλα και αλάτι, λίγο νερό
-> Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τη βρώμη και την ανακατεύουμε
με το ταχίνι μέχρι να βγει ένα στεγνό μείγμα.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, λίγη κανέλα, μια πρέζα αλάτι και
ελάχιστο νερό και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να κολλάει
ελαφρώς.
Ύστερα πλάθουμε με κομματάκια από το μείγμα και τη βοήθεια
από ένα κουτάλι μπισκοτάκια. Αν διαλύονται προσθέτουμε άλλο λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο ταψί του οποίου έχουμε
στρώσει λαδόχαρτο στους 180 στον αέρα για 15'.
«Μυστικά»:
Επειδή η βρώμη «πίνει» το νερό, πρέπει η δουλειά να γίνει
γρήγορα!
Εναλλακτικά, αντί για νερό και για καλύτερο δέσιμο, μπορούμε
να βάλουμε ένα αυγό, αλλάζοντας έτσι όμως ελαφρά τη γεύση.
Η συνταγή βασίζεται σε αντίστοιχη του Άκη Πετρετζίκη, ωστόσο
η δική μου εκδοχή έχει την ιδανική ποσότητα για το μεγάλο ταψί του φούρνου,
είναι πιο λιτή και τέλος λιγότερο γλυκιά, καθώς αντί για μέλι έχει αναλογικά αρκετά
λιγότερη ζάχαρη. Αυτήν την αντικατάσταση την κάνω επειδή πιστεύω ότι το μέλι
δυσκολεύει στην εκτέλεση και αφού ψηθεί δεν υπερτερεί σε θρεπτικά συστατικά της
ζάχαρης.
Ποσότητα: Ένα ταψί του φούρνου, περίπου 12 μπισκότα
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου