Το κλασσικό γερμανικό
τσιζκέικ σε μια δική μου παραλλαγή χωρίς βάση μπισκότου και πλούσια σε
πρωτεΐνες, ωστόσο με επίσης πλούσια γεύση!
Συστατικά:
-500γρ.
Quark
-2 αυγά
-1
κουταλιά της σούπας λάδι
-7-8γρ. μπέικιν (περίπου 2 κουταλιές του γλυκού)
-αρώματα, προτείνω 1 βανίλια και 1 κουταλιά της σούπας χυμό
από λεμόνι
-60γρ.
ζάχαρη
-150γρ.
αλεύρι
-> Βάζουμε τα υλικά με τη σειρά σε ένα μεγάλο μπολ και
ανακατεύουμε τακτικά. Αδειάζουμε σε στρογγυλό ταψί πάνω σε λαδόκολλα και
ψήνουμε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.
«Μυστικά»:
Το Käsekuchen τρώγεται
κρύο ή χλιαρό, μην απογοητευτείτε αν δεν σας αρέσει μόλις βγει από το φούρνο.
Στη
συνταγή χρησιμοποιώ άπαχο Quark και λίγο λάδι. Εναλλακτικά,
μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο λιπαρό Quark και να μην βάλετε καθόλου
λάδι.
Για πιο αφράτο αποτέλεσμα, δοκιμάστε να χύσετε μόνο τους κρόκους στο μπολ με το μείγμα, να χτυπήσετε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα να ανακατέψετε στο τέλος με το χυλό.
Κρατήστε
ένα διπλό κομμάτι στο τέλος για να φτιάξετε ωραία λυχναράκια!
Ποσότητα:
Στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 28 εκ. ή αντίστοιχα ορθογώνιο πυρίμαχο με διαστάσεις 35x22 εκ., περίπου 12 κομμάτια
Χρόνος
προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος
ψησίματος: 45 λεπτά
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου