Φλούδες από πορτοκάλι (και μανταρίνι) – Το πολύτιμο απόρριμμα

Οι περισσότεροι δυστυχώς, όταν τρώνε ένα εσπεριδοειδές ή πίνουν το χυμό του, δεν σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν τη φλούδα του. Δυστυχώς επαναλαμβάνω. Γιατί, είτε αυτή είναι βιολογική ή ακόμα καλύτερα από τον προσωπικό κήπο, είτε είναι κερωμένη κλπ., είναι πολύτιμη!
Κερωμένες φλούδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παράδειγμα ως αρωματικό ή ακόμα και εντομοαπωθητικό.
Οι μη επεξεργασμένες φλούδες είναι κιόλας ένα υψηλής αξίας τρόφιμο, γιατί όπως και σε πολλά άλλα φρούτα, έχουν τις περισσότερες βιταμίνες. Κάτι ήξεραν και ξέρουν λοιπόν οι γιαγιάδες που τις έκαναν γλυκό του κουταλιού! Ειδικά όταν προέρχονται από πορτοκάλια που έχουμε στύψει, οι φλούδες έχουν κάποια γλύκα ακόμα και μπορούν να φαγωθούν έτσι ευχάριστα. Για τις σκέτες φλούδες, που ίσως μας φαίνονται κάπως πικρές, να ένας ωραίος τρόπος να αξιοποιηθούν:


Συστατικά:
-Φλούδα από μισό πορτοκάλι ή από ένα μανταρίνι
-15γρ. (ή παραπάνω) μέλι
-Προαιρετικά κανέλα για το σερβίρισμα

-> Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ, ψιλοκόβουμε τη φλούδα, τη ρίχνουμε από πάνω και περιχύνουμε με 15γρ. μέλι και προαιρετικά και με κανέλα.
Ανακατεύουμε να πάνε οι φλούδες παντού και απολαμβάνουμε.

«Μυστικά»:
Άμα το μέλι μπει ακριβώς πάνω από τις φλούδες, γίνεται σαν να είναι οι φλούδες γλυκές και έτσι μου αρέσει προσωπικά καλύτερα.
Με 15γρ. μέλι δε γίνεται πολύ γλυκό, αλλά όπως εμένα μου αρέσει. Γι’ αυτό, άμα θέλετε και νομίζετε, βάλτε λίγο παραπάνω.


Ποσότητα: 1 μερίδα
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: καθόλου!

Σχόλια