Μπισκοτάκια με
αμύγδαλο ως κύριο συστατικό και με έντονο άρωμα αμυγδάλου που αποτελούν έναν
εναλλακτικό τρόπο να απολαμβάνουμε τον ξηρό καρπό, χωρίς να καθόμαστε να
φτιάχνουμε παραδοσιακά αμυγδαλωτά!
Συστατικά:
-200γρ. βούτυρο αμυγδάλου
-80γρ. ζάχαρη
-1 αυγό
-> Αναμειγνύουμε τα υλικά σε ένα μπολ και φορμάρουμε με
κομματάκια της ζύμης μπισκότα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο ταψί του οποίου έχουμε
στρώσει λαδόχαρτο στους 180 στον αέρα για 10'.
«Μυστικά»:
Για πιο έντονο άρωμα μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο αλάτι
ή κανέλα.
Εγώ χρησιμοποίησα εδώ βούτυρο με κομματάκια («crunchy»). Με αυτό γίνονται τα μπισκότα πιο
μαλακά απ’ ότι με το απαλό.
Αν θέλουμε ακόμα πιο τραγανά μπισκότα, τα αφήνουμε στον
κλειστό φούρνο να σκληρύνουν.
Μπορούμε αντί για βούτυρο αμυγδάλου να χρησιμοποιήσουμε
φυστικοβούτυρο ή ταχίνι - οποιοδήποτε και να είναι καλό θα ήταν να αποτελείται
κατά 100% από τον ξηρό καρπό (ή το σουσάμι).
Η συνταγή βασίζεται σε αντίστοιχη του tlife.gr με φυστικοβούτυρο, ωστόσο η δική μου εκδοχή
έχει την ιδανική ποσότητα για το μεγάλο ταψί του φούρνου, είναι πιο απλή στην
εκτέλεση και τέλος λιγότερο γλυκιά, καθώς αντί για αναλογία 1:1 (περίπου, γιατί
δίνει όγκο) βούτυρο προς ζάχαρη, έχει όση ζάχαρη χρειάζεται για να είναι
γλυκιά.
Αν και δεν το έχω δοκιμάσει, είμαι σίγουρος ότι όποιος έχει ανθόνερο, πρέπει να βάλει λίγο για να πάρει ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα!
Αν και δεν το έχω δοκιμάσει, είμαι σίγουρος ότι όποιος έχει ανθόνερο, πρέπει να βάλει λίγο για να πάρει ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα!
Ποσότητα: Ένα ταψί του φούρνου, περίπου 17-18 μπισκότα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου