Arrabbiata

Μια από τις κλασσικές ιταλικές σάλτσες ντομάτας στη δική μου εκδοχή, χωρίς εξωτικά υλικά που χαλάνε και τόσο καυτερή όσο πρέπει για να «ανοίξει» τη μύτη ενός κρυωμένου!



Αν και σύνηθες πιάτο είναι οι Penne Arrabbiata, εγώ προτείνω Linguini, κατά προτίμηση ολικής άλεσης!


Συστατικά:
-λίγες σταγόνες λάδι
-2 σκελίδες σκόρδο
-500γρ. τομάτα πασσάτα
-1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 κ.σ. άνηθο ή/και δυόσμο ψιλοκομμένο
-1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
-αλάτι, ξηρό βασιλικό, ρίγανη, πάπρικα
-μπόλικο πιπέρι και μπούκοβο
-1 κ.γ. αποξηραμένα τσίλι ή ταμπάσκο
-περίπου 150γρ. ξηρή μυζήθρα

-> Βάζουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατό μάτι να κάψει.
Ρίχνουμε το σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο με τη ντομάτα, περιμένουμε να βράσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.
Αφήνουμε 10 λεπτά να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός του τυριού και των τσίλι/ταμπάσκο.
Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε 2-3 λεπτά ακόμα να δέσουν οι γεύσεις.
Αναμειγνύουμε τη σάλτσα με τα τσίλι/ταμπάσκο και σερβίρουμε με τη μυζήθρα τριμμένη.


«Μυστικά»:
Μπορούμε να βάλουμε και πιπέρι καγιέν αντί για απλό για πιο έντονη γεύση.
Για να βγει η σάλτσα καυτερή, πρέπει τουλάχιστον κάποιο από τα καυτερά υλικά να μπει στο τέλος.


Ποσότητα: Ιδανική για 500γρ. (ωμά) ζυμαρικά
Χρόνος προετοιμασίας: <5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Σχόλια