Μια σούπα δυναμωτική
σε αντίθεση με τις περισσότερες και που θυμίζει στη γεύση σούπα με τραχανά,
χωρίς όμως να τον εμπεριέχει.
![]() |
Αραιή... |
![]() |
... και πηχτή, είναι απολαυστική! |
Συστατικά:
-250γρ πλιγούρι ή κουσκούς
-700γρ+ νερό
-250γρ γάλα
-300γρ γιαούρτι αγελαδινό απλό
-100γρ ξηρή μυζήθρα τριμμένη
-αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
-> Βάζουμε το νερό με το ζυμαρικό στην κατσαρόλα και
ανάβουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε στο μισό, προσθέτουμε λίγο αλάτι
και το γάλα και με ανοιχτό καπάκι αφήνουμε 15' να βράσει ανακατεύοντας τακτικά.
Αφού περάσουν 10', προσθέτουμε και το γιαούρτι.
Τέλος κλείνουμε το μάτι, προσθέτουμε το τυρί και τα υπόλοιπα
υλικά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την κατσαρόλα κλειστή πάνω στο μάτι για 5
λεπτά.
«Μυστικά»:
Με 700γρ. νερό η σούπα βγαίνει σχετικά πηχτή. Για πιο αραιό
αποτέλεσμα, προσθέστε παραπάνω – άφοβα γιατί η σούπα δεν γίνεται «νερουλή» αφού
το άμυλο του δημητριακού και οι ζωικές πρωτεΐνες δένουν και νοστιμίζουν το υγρό.
Για να μην είναι υπερβολικά μαλακό το ζυμαρικό, φροντίζουμε
να χρησιμοποιήσουμε ένα που δεν είναι προβρασμένο όπως τα περισσότερα πλιγούρια
ή κουσκούς του εμπορίου. Ενδεικτικά, ιδανικά είναι όσα λένε χρόνο βρασμού γύρω
στα 10 με 20 λεπτά.
Για το σερβίρισμα ταιριάζουν επιπλέον πιπέρι ή/και μπούκοβο.
Η μυζήθρα επειδή γίνεται από τυρόγαλο δε λιώνει όπως τα
κλασσικά τυριά! Όποιος θέλει την αίσθηση λιωμένου τυριού, προτείνεται να
χρησιμοποιήσει φέτα.
Ποσότητα: Ανάλογα, από 3 (πηχτή) έως και 8 (πολύ αραιή
σούπα) πιάτα.
Χρόνος προετοιμασίας: <5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου