Μια παραλλαγή του Käsekuchen, εδώ με βάση
μπισκότου και πολύ λεμόνι ώστε να είναι στη γεύση σαν λέμον πάι!
Συστατικά:
-150γρ. μπισκότα (προτείνω πτι-μπερ βουτύρου)
-70γρ. βούτυρο
-2 αυγά
-340γρ. συμπυκνωμένο γάλα πλήρες
-320γρ. Quark
-135γρ. ζάχαρη
-1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
-15γρ. κορν φλάουρ
-αλάτι
-> Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα απλώνουμε σε
στρογγυλή, ελαφρά βουτυρωμένη φόρμα (διάμετρος περίπου 26 εκ.).
Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και περιχύνουμε με αυτό τα
μπισκότα. Ανακατεύουμε για να πάει παντού και βάζουμε όλη τη φόρμα στο ψυγείο.
Εν τω μεταξύ χωρίζουμε τα αυγά. Τα ασπράδια τα βάζουμε σε
ένα ψηλό δοχείο και τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ.
Στο μπολ με τους κρόκους προσθέτουμε το συμπυκνωμένο γάλα,
το Quark, τη ζάχαρη, όσο χυμό και ξύσμα μπορέσουμε να βγάλουμε από
ένα λεμόνι και περίπου 2/3 του κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε τη
μάζα πάνω από το μείγμα των μπισκότων.
Τα ασπράδια τα χτυπάμε μαζί με το υπόλοιπο κορν φλάουρ και
μια πρέζα αλάτι σε μαρέγκα. Ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός, τοποθετούμε
όπως μπορούμε τη μαρέγκα στην κορυφή.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 στον αέρα για 30
λεπτά. Τέλος ψύχουμε καλά και απολαμβάνουμε κρύα!
«Μυστικά»:
Αν θέλουμε και έχει ο φούρνος τη δυνατότητα, για να πάρει η
μαρέγκα πιο ωραίο χρώμα, αφήνουμε τα τελευταία 5 λεπτά στη λειτουργία γκριλ.
Επειδή το κύριο μέρος από μόνο του είναι αρκετά γλυκό, η
μαρέγκα δε χρειάζεται ζάχαρη. Αν θέλουμε λίγη επιπλέον γλύκα, μπορούμε να
γαρνίρουμε με τριμμένο μπισκότο.
Ποσότητα: Στρογγυλή φόρμα διαμέτρου ~26εκ., περίπου 12 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας: 20-30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου