Κρεμώδες ριζόττο με πλευρώτους

Ρύζι μαγειρεμένο σε λεμονάτο ζωμό, με μανιτάρια πλευρώτους, τυρί κρέμα και μπόλικο μαϊντανό. Πιάτο one pot!



Συστατικά:
-2 μεσαία λεμόνια σε φέτες
-1 λίτρο κρύο νερό
-500γρ. μανιτάρια πλευρώτους χοντροκομμένα
-1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες
-500γρ. ρύζι για ρυζότο ωμό
-200γρ. πλήρες τυρί κρέμα
-1/2 ματσάκι (περίπου 40γρ) μαϊντανό ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι

-> Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρύο νερό με τις φέτες λεμονιού και αφήνουμε σε δυνατό μάτι τα βράσει.
Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι με τα κρεμμυδάκια.
1-2 λεπτά μετά ρίχνουμε και το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά περίπου στο μισό και αφήνουμε σε κλειστή κατσαρόλα περίπου 15 λεπτά, μέχρι το ρύζι να είναι σχεδόν έτοιμο.
Μετά τα 15 περίπου λεπτά ανακατεύουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλα μαζί και με το τυρί κρέμα.
Εφ’ όσον χρειάζεται, αφήνουμε να ετοιμαστεί εντελώς το ρύζι.
Τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο σε κλειστή φωτιά να τραβήξει το φαγητό.


«Μυστικά»:
Δε χρειαζόμαστε λάδι επειδή το πλήρες τυρί κρέμα έχει από μόνο του αρκετά λιπαρά.
Αντί για πλευρώτους, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα είδη μανιταριού όπως πορτομπέλο ή πορτσίνι. Έτσι έχουμε με την ίδια συνταγή ένα εντελώς διαφορετικό φαγητό.


Ποσότητα: 4-5 πιάτα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Σχόλια