Το πιο σοκολατένιο
γλυκό τώρα χωρίς αγοραστή σοκολάτα (-> πρόσθετα, έξοδα, ταλαιπωρία στο
λιώσιμο) και με τις πιο εύκολες αναλογίες!
Συστατικά:
-150γρ. κακάο (άγλυκο)
-150γρ. ζάχαρη
-150γρ. αλεύρι
-150γρ. βούτυρο λιωμένο
-150γρ. (~3 medium)
αυγά
-150γρ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
-15γρ. μπέικιν πάουντερ
-Λίγο αλάτι και κανέλα
-> Ανακατεύουμε αρχικά σε μεγάλο μπολ τα στερεά υλικά
μεταξύ τους (κακάο, ζάχαρη, αλεύρι, μπέικιν, αλάτι και κανέλα).
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε και τα υγρά υλικά (λιωμένο
βούτυρο, αυγά, γάλα). Όταν ομογενοποηθούν, αδειάζουμε στο πρώτο μπολ.
Ξαναανακατεύουμε καλά και απλώνουμε λεπτά σε ταψί με
λαδόκολλα.
Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Διατηρούμε στο ψυγείο!
«Μυστικά»:
Είναι σημαντικό στο δεύτερο βήμα της συνταγής το λιωμένο
βούτυρο να έχει κρυώσει και το γάλα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να
μην ξαναπήξει το βούτυρο και να μην «ψηθούν» τα αυγά.
Διατηρούμε στο ψυγείο γιατί αλλιώς τα brownies διαλύονται. Εναλλακτικά, για να
τρώγονται και ζεστά, βάζουμε παραπάνω αυγά – έτσι όμως υποφέρει η γεύση.
Ποσότητα: 1 ταψί 22x32εκ. ή στρογυλό διαμέτρου 30εκ., περίπου 20 brownies
Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20-25 λεπτά
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου