Ποιος είπε ότι το Käsekuchen πρέπει να είναι γλυκό; Το αλμυρό συνδυάζει τη γεύση που θα
μπορούσε να έχει μια πίτα χωρίς φύλλο με την ευκολία και την υψηλή
περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες του κλασσικού Käsekuchen!
Συστατικά:
-500γρ. Quark
-2 αυγά
-1 κουταλιά της σούπας λάδι
-7-8γρ. μπέικιν (περίπου 2 κουταλιές του γλυκού)
-αλάτι, πιπέρι
-ρίγανη, μοσχοκάρυδο, άνηθο ψιλοκομμένο
-100γρ. τυρί παρμεζάνα/γκράνα παντάνο τριμμένο
-150γρ. αλεύρι
-15-25 ελιές ανάλογα το μέγεθος
-3 μεσαία κρεμμύδια
-> Αφαιρούμε τα
κουκούτσια από τις ελιές (αν έχουν) και ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια. Ψιλοκόβουμε
τα δύο υλικά (γίνεται και στο μούλτι).
Βάζουμε τα υλικά με τη σειρά σε ένα μεγάλο μπολ και
ανακατεύουμε τακτικά.
Αδειάζουμε σε στρογγυλό ταψί πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε
για 65 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
«Μυστικά»:
Αυτό το Käsekuchen τρώγεται σε αντίθεση με το κλασσικό και ζεστό!.
Στη συνταγή χρησιμοποιώ άπαχο Quark και λίγο λάδι.
Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο λιπαρό Quark και να μην βάλετε
καθόλου λάδι.
Ποσότητα: Στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 28 εκ. ή
αντίστοιχα ορθογώνιο πυρίμαχο με διαστάσεις 35x22 εκ., περίπου 12 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 65 λεπτά
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου