Με πλιγούρι
φτιάχνονται παραδοσιακά χορταστικές σαλάτες. Με αυτή τη συνταγή τώρα και
χορταστικά επιδόρπια!
Συστατικά:
-120γρ. πλιγούρι ξερό προβρασμένο
-240γρ. βραστό νερό
-1 φακελάκι τσάι
-30γρ. χυμό της αρεσκείας
-50γρ. τρίμμα καρύδας
-80γρ. μέλι
-1 πρέζα αλάτι
-σταφίδες
-κανέλα
-> Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το πλιγούρι και περιχύνουμε με
βραστό νερό, ζυγίζοντας 240γρ.. Προσθέτουμε και το τσάι και το χυμό.
Αφήνουμε μερικά λεπτά να πιει το πλιγούρι τα υγρά.
Αφότου πέσει λίγο η θερμοκρασία του, ρίχνουμε και τα
υπόλοιπα υλικά.
«Μυστικά»:
Από τα τσάγια ταιριάζουν ιδιαίτερα αυτά με κανέλα, γλυκάνισο
ή/και φρούτα.
Προτιμούμε να ρίξουμε το μέλι σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να
διατηρήσει τα θρεπτικά συστατικά του. Ωστόσο, γευστικά είναι το γλυκό πλιγούρι
και ζεστό (άλλα όχι καυτό) ιδιαίτερα νόστιμο.
Ποσότητα: Περίπου 500 γραμμάρια, 5 μικρά μπολάκια
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: ~5 λεπτά
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου