Σαλάτα "φιογκάκος"

Φιογκάκος γιατί γίνεται με ζυμαρικά φιογκάκια (φαρφάλλες) και κατά τ’ άλλα είναι σαν τον κρητικό ντάκο! Μια σαλάτα που μπορεί να αποτελέσει πλήρες ελαφρύ γεύμα.



Συστατικά:
-150γρ. ζυμαρικά φαρφάλλες ωμά
-20 ελιές
-10 μούρα κάπαρης
-2 μεσαίες ντομάτες
-100γρ. τυρί φέτα ή ξηρή μυζήθρα, τριμμένο ή θρυμματισμένο
-πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό ξερό
-ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

-> Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα αφήνουμε σε ένα μπολ να κρυώσουν.
Κόβουμε τις ελιές και κάθε μούρο κάπαρης στα δύο και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.
Ρίχνουμε τα λαχανικά και το τυρί στα ζυμαρικά αφού κρυώσουν λίγο. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και ρίγανη και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε χλιαρό ή ακόμα καλύτερα κρύο από το ψυγείο όπου αφήνουμε για να τραβήξουν τα αρώματα.


«Μυστικά»:
Τα περισσότερα υλικά της συνταγής έχουν πολύ αλάτι, δε χρειάζεται επιπρόσθετο!
Επιπλέον των υλικών ταιριάζει φανταστικά και το κρίταμο.
Αν με μυζήθρα η σαλάτα σας φαίνεται λίγο άνοστη, προσθέστε λίγο αρωματικό ξύδι.


Ποσότητα: 1 μεγάλη σαλατιέρα, περίπου 3 βαθιά πιάτα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Σχόλια