Λάχανο σουφλέ

Ποιος είπε ότι το σουφλέ πρέπει να είναι κάτι ανθυγιεινό; Ένας εύκολος και ταυτόχρονα light τρόπος να απολαύσουμε με υγιεινό τρόπο την τυρένια κρούστα του, είναι με βάση από λάχανο και μόνο με φρέσκα υλικά!


Το σουφλέ με κραμπολάχανο και πικάντικο τυρί Limburger


Συστατικά:
-1 λάχανο (άσπρο ή κραμπολάχανο), περίπου 1 κιλό
-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
-2-3 κρεμμύδια ξερά
-150γρ. τυρί τριμμένο ή σε λεπτές φέτες (π.χ. 100 έμμενταλ - 50 παρμεζάνα)
-3 αυγά
-250γρ. γάλα
-αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

-> Ζεματάμε τα φύλλα του λάχανου εφ’ όσον είναι πολύ σκληρά, τα ψιλοκόβουμε και τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα κρεμμύδια σε φέτες και τα τοποθετούμε από πάνω.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί, τα αυγά, το γάλα και αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε πάνω από τα λαχανικά και απλώνουμε.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά.


«Μυστικά»:
Μπορούμε να προσθέσουμε ανάμεσα στο κομμάτια του λάχανου και λίγο καρότο.
Για πιο ωραία εμφάνιση χρησιμοποιούμε κόκκινα κρεμμύδια.


Ποσότητα: Ένα πυρίμαχο 35*22εκ. γεμάτο μέχρι τα 2/3, περίπου 4 μεγάλες μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 20-35 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά

Σχόλια