Μια πίτσα από αλεύρι
ολικής με ιδιαίτερη επικάλυψη που δίνει άρωμα!
Συστατικά:
Ζύμη:
-200γρ. αλεύρι ολικής
-120γρ. νερό
-λίγο αλάτι
-1 γεμάτη κ.γ. μπέικιν
-5γρ. λάδι
Επικάλυψη:
-5-10γρ. βούτυρο
-150γρ. ντομάτα πασσάτα με αλατοπίπερο, ρίγανη, βασιλικό,
σκόρδο
-1/3 πιπεριά σε φέτες
-1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-100γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο
-50γρ. ξηρή μυζήθρα τριμμένη
-> Για τη ζύμη αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το
λάδι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Μετά βάζουμε και το λάδι και
ανακατεύουμε ξανά. Τώρα η ζύμη πρέπει να έχει ομογενοποιηθεί.
Ύστερα ανοίγουμε τη ζύμη σχετικά λεπτά σε λαδόκολλα
και την ψήνουμε σκέτη για περίπου 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, λίγο κάτω
από τη μέση, στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Μετά απλώνουμε από πάνω με τη σειρά το βούτυρο, τη ντομάτα, το
μισό τυρί, την πιπεριά και το κρεμμύδι και το υπόλοιπο τυρί.
Ξαναβάζουμε την πίτσα στην ίδια θέση στο φούρνο και ψήνουμε
για 15 λεπτά στους 180 στον αέρα.
«Μυστικά»:
Πριν βάλουμε το λάδι, μπορεί η ζύμη να μη φαίνεται καλή, μη
σας τρομάξει! Το λάδι γίνεται εδώ βελτιωτικό αρτοποιίας και (δυστυχώς) είναι
απαραίτητο.
Μπορούμε για πιο πλούσια σάλτσα να βάλουμε αντί για 150γρ.
πασσάτα, 100γρ. πασσάτα και 40γρ. κέτσαπ με όσο λιγότερη ζάχαρη γίνεται.
Στην επικάλυψη ταιριάζουν πολύ καλά και ελιές!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου